
איש השמאל שמצא את הגורם למלחמות במזרח התיכון: ההתיישבות ביו"ש
איתמר פליישמן וגיא בוסי
איש השמאל שמצא את הגורם למלחמות במזרח התיכון: ההתיישבות ביו"ש
רן אדליסט לאיתמר פליישמן ועו"ד גיא בוסי: "אני מציע ללכת להסדר אמיתי בלבנון כאשר הנשיא ג'וזף עאון יהיה הנציג של מדינת ישראל כלפי חיזבאללה. אם אנחנו נוריד את רמת התוקפנות שלנו על שטח לבנון למינימום ונחזור לקווי 67..."
בוסי: "קווי 67 אתה היית כאן בשביעי באוקטובר? אתה לא מבין שמה שמגן עליך בתל אביב זה ההתיישבות היהודית ביו"ש? לא אכפת לך מהחיבור של עם ישראל לשומרון?"
אדליסט: "יש לי בעיה אמיתית. אני מקבל את החיבור הזה מנטלית, אבל בפועל מה שקורה זה שהחיבור הזה הוא אבי אבות כל הצרות של מדינת ישראל מזה 40 שנה. המחויבות להחזיק בגדה בכל מחיר הוא הגורם לכל מה שקורה כאן במזרח התיכון"
פליישמן: "'במזרח התיכון', לא פחות. השיעים לא היו הורגים סונים אם ישראל לא הייתה בשומרון, איראן לא הייתה שולחת זרועות, דאעש לא היה קם ואל-קאעידה גם לא היו מפילים את מגדלי התאומים אם ישראל לא הייתה ביהודה ושומרון..."
אדליסט: "העולם כולו בעד הסדר ואנחנו מסרבים כי הסדר פירושו פשרה בגדה המערבית"


